пʼятниця, 22 березня 2019 р.

Можливості. Opportunities.

На сьогоднішній день, кожеш український учень або студент хоче побачити, яке ж навчання за кордоном. Один із найпопулярніших варіантів - це США. Хоча, дехто бачить своє майбутнє в Польші на полуниці) Тому, якщо ти активний, цілеспрямований, сміло йдеш до своєї мрії і бажаєщ досягти кращого, а якщо ще й англійську добре знаєш, то читай мій блог і дізнавайся про можливості)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Отже, розпочну з найпопулярнішого: FLEX - обмін студентами. Ця програма дає можливисть 1 рік свого навчання провести в США. Тобі лише потрібний високий рівень знань англійської, оскільки доведеться пройти 3 етапи відбору. Перший етап - це тести. Усі бажаючі мають змогу спробувати свої сили. Діти приходять у назначене місце і за певними вимогами пишуттть тест. Здається, це не складно, але не можна користуватися телефон і іншими джерелами інформації, якщо ж ти будеш помічений на цьому, то тебе негайно дискваліфікують. До того ж, ти не мав проживати в США менше ніж 5 років назад. 2 етап - довге есе на три теми. Тут також треба хороше знання англійської. Хоча судді звертають увагу не на помилки, а на твою логіку. Цим цікавіше і оригінальніше ти напишеш, ти більше у тебе шансів пройти на 3 етап - інтер'ю. Це найважче, але якщо все проходить добре, то приймай вітанняю.
Але є ще цікавіша програма обміну - це Ukraine Global Scholars. Тут велику роль відіграє школа, досягнення, перемоги, твоя активність. Доречі, це набагато цікавіше. Для початку ти повинен заповнити заявку. Тобто, вказати свої дані, місце проживання, школу в якій начаєшся, розповісти про усі олімпіади і заходи в яких брав участь. Але це ще н все. У заявці є питання, які складали психологи, аби побачити чи ти готовий до самостійно життя, будучи далеко від батьків. Бо ця програма розрахована на 4-6 років навчання за кордоном і ціллю є удосконали рідне місто після повернення на Україну. Доречі, відповідаючи на ці питання, потрібно бути щирими і писати на особисті теми, а не глобальні. Якщо твою заявку обрали судді, то влітку ти поїдеш у табір на 3 тижні, де здобудеш усі потрібні навички для вступу в американські школи або коледжі. Потім у тебе буде власний ментор, який буде контролювати вступ і всі інші деталі.

Немає коментарів:

Дописати коментар